8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
FAÜLTETÉSI FELHÍVÁS A ZÖLDEBB VÁRPALOTÁÉRT – Várpalota város hivatalos oldala
5730
post-template-default,single,single-post,postid-5730,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

FAÜLTETÉSI FELHÍVÁS A ZÖLDEBB VÁRPALOTÁÉRT

FAÜLTETÉSI FELHÍVÁS A ZÖLDEBB VÁRPALOTÁÉRT

HIRDETMÉNY

Tisztelt Várpalotai Ingatlan tulajdonosok!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a faültetési pályázatok leadási határidejét Várpalota Város Önkormányzata meghosszabbítja.

Az új leadási határidő: 2019.09.15.

Az új leadási határidőt követően fogjuk összesíteni a beérkezett igényeket. A teljes igényelt mennyiségre indítjuk el a beszerzést.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Mindenki az általa igényelt fa fajtát kaphassa meg! Amennyiben ennek akadálya van (ritka fajta fa, nehezen beszerezhető, vagy mennyiségi akadályba ütközünk, fel fogjuk venni az adott igénylővel a kapcsolatot, egyeztetés céljából).

A faiskolák, faárudák visszajelzése után értesítjük a tisztelt nyertes pályázókat, a szállítás helyéről, idejéről.

A fák ültetése szakmai szempontokat figyelembe véve október – november hónapban javasolt, tehet ezen időszakban kerülnek a fák kiosztásra.

Az ültetendő fákra a beszerzést úgy fogjuk kiírni – mennyiségi igény ismeretét követően – hogy azok földlabdás, minimum 1-2 évesek lesznek.

A faültetési pályázathoz kapcsolódó igénylő lapokat a felhívásnak megfelelően az ingatlan tulajdonosok részére elérhetővé tettük, valamint megtalálható a Palotai Hírlap x. – ei számában kivágható formában, Várpalota Város Önkormányzata Ügyfélszolgálat irodája, valamint Várpalota Város Önkormányzatának honlapján is egyaránt, ezen kívül postai úton eljuttattuk a társasházak közös képviselői részre is egyaránt.

Kérek minden Várpalotai Ingatlan tulajdonost, hogy éljen a lehetőséggel, mert lehet, hogy ez “csak egy” fa ültetése, melyről azt gondolhatjuk nem sokat jelent, de ez az egy fa pontosan eggyel több, mely értünk, és a felnövekvő generációért lesz.

A jelentkezési lap kitöltéséhez kollégáink segítségét is igénybe veheti az alábbi elérhetőségen, nyitvatartási időben.
Család és KarrierPONT ( 8100 Várpalota Újlaki u. 18.)

nyitva tartás: hétfő: 12:00-16:00
kedd: 8:30-12:30
szerda: 13:00-17:00
csütörtök: 8:30-12:30
péntek: 8:30-12:30

Várpalota Város Önkormányzata által elnyert EFOP-1.5.2-16-2017-00010 számú HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE VÁRPALOTA TÉRSÉGÉBEN elnevezésű pályázat önkéntes programja keretében, az önkéntességen alapuló helyi kezdeményezések támogatása, a közösségi munka, a közösségfejlesztés és -építés ösztönzése érdekében 2019. évben őszi faültetési felhívást hirdet.

Célja: Az önkéntesség kultúrájának helyi szintű elterjesztése mellett a városi színtű zöldterület növelés, a közösségi szellem és közösségi élmény erősítése.

Pályázat feltételei:

 • az igénylő személye kizárólag belterületi ingatlan tulajdonosa vagy társasház lehet
 • társasházi igény esetén az igényléshez kérjük csatolni a társasházi közgyűlés jegyzőkönyvét, a faültetésért felelős személy nevének és elérhetőségének megjelölésével
 • belterületi ingatlanonként, társasházanként 1 db fa igényelhető
 • családi házak estében
  • gyümölcsfa igény esetében a fa ültetése kizárólag a családi ház udvarára lehetséges
  • utcai sorfa igény estén utca fronti vagy családi ház udvarára történő ültetés is lehetséges
 • társasházak esetében
  • kizárólag utcai sorfa ültetésére van lehetőség,
  • amennyiben a társasház közművesítése nem teszi lehetővé fa ültetését, a társasháznak lehetőséget biztosítunk a terület nagysága alapján, meghatározott számú díszcserje igénylésére (a társasházi közgyűlés jegyzőkönyve tartalmazza, hogy fa ültetés akadályoztatása miatt igényt tart-e a társasház díszcserjére)

 

 • az igénylő vállalja:
 • az 1x1x1 méteres ültetőgödör kiásását
 • faültetési, gondozási útmutató utasításainak betartását
 • figyelembe veszi a fa ültetési helyének és a közművek elhelyezkedésének viszonyát
 • a fa rendszeres gondozását
 • a fa / díszcserje -gondozás hiánya miatti- pusztulása esetén, köteles a pótlásról gondoskodni
 • hogy nyertes pályázat esetén eleget tesz a EFOP-1.5.2-16-2017-00010 számú HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE VÁRPALOTA TÉRSÉGÉBEN elnevezésű pályázat dokumentációs kötelezettségének

A pályázat kiírója fenntartja a jogot a benyújtott igény felülbírálatára, kertészeti-, szakmai szempontok, valamint az egységes utcakép, a közművek elhelyezkedése alapján. Ilyen esetekben a lehetőségekhez mérten alternatív megoldást kínál.

 

 

Jelentkezési lap elérhető:

 • Várpalota Város Önkormányzatának ügyfélszolgálatán
 • Várpalota Város Önkormányzatának honlapján
 • A széles körű, teljes tájékoztatás érdekében Várpalota Város Önkormányzata mind a felhívási tájékoztatót, mind pedig az igénylési lapot eljuttatja a belterületi ingatlantulajdonosok részére.

 

Jelentkezési lap leadása: Várpalota Város Önkormányzatának ügyfélszolgálatán kihelyezett urnába, valamint az efop1.5.2.varpalota@gmail.com e-mail címre.

 

 

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 23.

 

 

Campanari-Talabér Márta

     polgármester

Adatvédelmi tájékoztató kedvezményezett EFOP 

FAÜLTETÉS JELENTKEZÉSI LAP