8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
FELHÍVÁS-A magyar hivatalos kreativitásteszt korszerűsítése – Várpalota város hivatalos oldala
2450
post-template-default,single,single-post,postid-2450,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

FELHÍVÁS-A magyar hivatalos kreativitásteszt korszerűsítése

FELHÍVÁS-A magyar hivatalos kreativitásteszt korszerűsítése

A magyar hivatalos kreativitásteszt korszerűsítése zajlik a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködésben. A tesztet az 1960-as években E. P. Torrance dolgozta ki az USA-ban, a nyolcvanas években Barkóczy Klára és Klein Sándor akkreditáltatta Magyarországon. Mára a teszt modernizálása vált szükségessé. E folyamat egyik lépéseként országos reprezentatív mintán vesszük fel a modernizált tesztet.

 

Az ország minden régiójában 7 és 75 év között minden korcsoportban, minden településtípusban keresünk 5-30 fős csoportokat, akik vállalják a teszt kitöltését.

 

A teszt anonim, csak a tudományos szempontból fontos adatokat  kérjük, pl. életkor, lakóhely, iskolai végzettség.

Két rajzos feladat elvégzéséről van szó, melyekben előre megadott ábrákat kell tetszés szerint kiegészíteni valamilyen másik figurává, rajzzá.

A vizsgálat az ötletességet, eredetiséget igyekszik felmérni, a teszt kitöltése játékos, könnyed szórakozás, alkalmas arra, hogy a bármely érdeklődésű és foglalkozású felnőttek és gyermekek szabadidős programjait színesítse.

 

  • A tesztek feldolgozása után a kitöltők tájékoztatást kaphatnak elért eredményükről.
  • A teszt kitöltése önkéntes és ingyenes, az adatlap kitöltésével együtt 30-40 percet vesz igénybe.
  • 18 év alattiak esetén szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges.
  • Alacsony iskolai végzettségű emberek arányukhoz képest kisebb számban töltötték ki eddig a tesztet, ezért őket különösen nagy szeretettel várjuk, pl. a takarítókat, karbantartókat, közmunkásokat.

Jelentkezni :

2017.07.14. 10 óráig lehet

– e-mailen: pinter.aniko@varpalota.hu e-mail címen vagy

– személyesen Várpalota Város Önkormányzata 117 iroda.

 

Az időpont a jelentkezők létszámától függően alakul július hónapban.

 

Köszönettel: Dr. Lukács Róza

Magyar Kreatív kutatás