8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
Sajtóközlemény Várpalota gyógyszertári ügyeleti rendszeréről – Várpalota város hivatalos oldala
2628
post-template-default,single,single-post,postid-2628,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sajtóközlemény Várpalota gyógyszertári ügyeleti rendszeréről

Sajtóközlemény Várpalota gyógyszertári ügyeleti rendszeréről

A várpalotai magánpatikák az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélye alapján már több mint másfél éve este 22 óráig tartanak nyitva, ugyanis egy hat hónapig tartó vizsgálat kimutatta, hogy az éjszakai ügyelet időtartamának nyolcvan százalékában senki sem keresi fel őket gyógyszerért. Egész éjszakán át tartó gyógyszertári ügyelet a megyében a megyeszékhelyen, Veszprémben van, az ügyeletes magánpatikák Ajkán, Pápán és Tapolcán is 22 óráig várják az igénylőket, tekintettel arra, hogy hasonló forgalomról tudtak számot adni, a vizsgált időszakban.

 

A gyógyszertárak nyitvatartási ideje és a háziorvosi ügyelet ideje együttesen biztosítja a lakosság folyamatos ellátását. Egyéb esetben a szomszédos megyeszékhelyeken, Veszprémben vagy Székesfehérváron be lehet szerezni a szükséges szereket. Mindazonáltal a lakosságnak célszerű figyelmet fordítania arra, hogy otthon, a házi patikában az alapvető, vény nélkül megvásárolható láz- és fájdalomcsillapító készítmények mindig rendelkezésre álljanak.

 

Naprakész információ a www.patikavilag.hu oldalon kapható a településeken elérhető gyógyszertári nyitva tartásról és ügyeletről.

 

Várpalota, 2017. augusztus 30.

Sándor Tamás s.k.

aljegyző