8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ – Utazás a Tiszta levegő felé – Várpalota város hivatalos oldala
5173
post-template-default,single,single-post,postid-5173,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ – Utazás a Tiszta levegő felé

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ – Utazás a Tiszta levegő felé

A pályázat elsődleges célja, hogy ráirányítsák a gyermekek figyelmét a bel- és kültéri légszennyezés fontosságára.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rajz-, fotó-, plakát és videó pályázatot hirdetett általános iskolások számára „Utazás a tiszta levegő felé!” címmel. Mint a felhívásban írták,  a pályázat elsődleges célja, hogy ráirányítsák a gyermekek figyelmét a bel- és kültéri légszennyezés fontosságára és az alkotásokon keresztül megismerjék, mit gondolnak az egészséges levegőről.

A pályázatokat az általános iskolákban tanuló diákok egyénileg vagy osztályonként nyújthatják be a pályázati anyagtól függően. Egyénileg a pályázók rajzokkal, fotókkal, audiovizuális művekkel és plakátokkal pályázhatnak. Audiovizuális művek és plakátok csoportosan is beadhatók.

A pályázatok értékelése, díjazás: A beérkezett pályázatokat kategóriánként egy öt főből álló szakmai zsűri értékeli.

Kategóriák és korcsoportok:

Rajz alsó- és felső tagozatosoknak

Fotó alsó- és felső tagozatosoknak

Plakát alsó- és felső tagozatosoknak

Plakát osztályoknak

Audiovizuális alkotások alsó- és felső tagozatosoknak

Plakát osztályoknak

Díjazás: Minden kategóriában, korcsoportonként az egyénileg pályázók közül az első három helyezettet díjazzák. Az osztályonként benyújtott pályázatok esetében kategóriánként egy- egy győztest hirdetnek. A győztesesek értékes tárgyjutalomban részesülnek. Mindemellett a kiemelkedő pályaművekből a szerzők, alkotók feltüntetésével kiállítást rendeznek.

Beküldési határidő: 2019. április 15.

A pályázat részleteiről itt tájékozódhat