8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
Várpalota – Közlemény a hajléktalanok közterületen történő tartózkodásáról – Várpalota város hivatalos oldala
3977
post-template-default,single,single-post,postid-3977,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Várpalota – Közlemény a hajléktalanok közterületen történő tartózkodásáról

Várpalota – Közlemény a hajléktalanok közterületen történő tartózkodásáról

Várpalotát szeretnénk megőrizni olyannak, amilyennek a legjobban szeretjük: tisztának, rendezettnek, élhetőnek és biztonságosnak.

 

Várpalota város képviselő-testülete a tavalyi évben, 2017. április 27-én rendeletet alkotott a hajléktalanok életvitelszerű közterületi tartózkodásának megtiltásáról.

 

Városunk önkormányzatának álláspontja szerint egyebek mellett a játszótereken hintázó gyerekeknek, a belvárosi tereken sétálóknak, a buszra várakozóknak vagy a temetőkben szeretteikről emlékezőknek joguk van ahhoz, hogy olyan körülmények között töltsék idejüket, amely méltó hozzájuk és a városhoz. Eme rendelet betartásához és betartatásához szükség van a közterületfelügyelet, a rendőrség, a polgárőrség, a szociális intézmények, a karitatív szervezetek valamint a lakosság együttműködésére.  Várpalotán mind a nappali mind pedig az éjszakai időszakban megvan a lehetőség a megfelelő ellátási formák igénybevételére, ami étkezési és tisztálkodási lehetőséget is magában foglal, s munkalehetőség is rendelkezésre áll azoknak, akik szeretnének a jelenlegi élethelyzetükből kitörni.

 

Eddig is elképzelhetetlennek tartottuk, hogy a város életét komoly közbiztonsági és közegészségügyi veszélyeknek kitévő és a palotaiak mindennapi életére terhet jelentő problémát tabutémaként kezeljük. Ezért határozottan üdvözöljük azt a napokban – 2018. június 20. – meghozott országgyűlési döntést, miszerint a legmagasabb szinten – jelen esetben az Alaptörvényben – rögzítésre került egy olyan szabályozás, amely egy több évtizedes probléma végére tesz pontot és megtiltja az életvitelszerű közterületi tartózkodást Magyarországon.

 

 

                                                             Várpalota Város Önkormányzata