Európa a polgárokért – Várpalota város hivatalos oldala
4080
post-template-default,single,single-post,postid-4080,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Európa a polgárokért

Európa a polgárokért

Testvérvárosi Találkozó Várpalotán 

Helyi környezetvédelmi erőfeszítések az Európai Unio környezetvédelmi szakpolitikája tükrében

595148-CITIZ-1-2017-2-HU

A brüsszeli székhelyű Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) által került kiírásra a ,,Testvérvárosok Találkozója” elnevezésű pályázat. Várpalota Város által beadott pályázat a  Helyi környezetvédelmi erőfeszítések az Európai Unio környezetvédelmi szakpolitikája tükrében címmel 595148-CITIZ-1-2017-2-HU  számon  – megvalósítását az ügynökség támogatta. 2018.08.11-16 között Várpalota a főpályázó  4 testvértelepülésének – Ilok -Horvátország,  Grottazzolina – Olaszország,  Petrozsény -Románia és Psary – Lengyelország  a delegációit  fogadja a nyertes pályázat keretében.

A pályázat célkitűzése az EU kulturális és gasztronómiai sokszínűségének megismerése, az EU környezetvédelmi szakpolitikájának megismerése, politikai rendszerének alapvető értékeinek megértése, az Eu intézményrendszerének bemutatása játékos formában, Vitafórum az EU jövőjéről,az Eu előtt álló kihívásokról az újabb kilépők -belépőkről, euroszkepticizmusról  és migránsválságról. Emellett az Európai Szolidaritási Testület és az önkéntesség bemutatása.

A helyi civil szervezetek bevonása lehetőséget ad a partner országokból érkező civil szervezeteknek a kapcsolatépítésre.

A projekt tevékenységei workshop, vitafórum, verseny, szellemi vetélkedő,  intézménylátogatás, nemzeti  gasztronómiai estek , sportprogram, kirándulás.A pályázat nyelve az angol.

A pályázat ideje alatt egy kisfilmkészítési verseny lesz a környezetvédelmi problémákról, amelyre már az otthoni előkészületek folyamán fel lehet készülni,, célja, hogy  az Európai Unio hogyan támogatja ennek a megoldását.

A gasztronómiai és  nemzeti esteken az országra jellemző  ételeiket kínálják a több mint 100 résztvevőnek, és az országra jellemző rövid kulturális bemutatót tartanak.

A pályázat helyszíne a Thury-Vár valamint a Gál Gyula Sportcsarnok.

 

Programok