8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.
Család-és KarrierPont Várpalotán EFOP-1.2.9-17-2017-00015 – Várpalota város hivatalos oldala
5759
post-template-default,single,single-post,postid-5759,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Család-és KarrierPont Várpalotán EFOP-1.2.9-17-2017-00015

Család-és KarrierPont Várpalotán EFOP-1.2.9-17-2017-00015

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Várpalotán”

 

„Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Várpalotán”címmel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Várpalotai Polgármesteri Hivatal. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

 

A Nők a családban és a munkahelyen (standard) címmel megjelent felhívásban Magyarország Kormánya célul tűzte ki a család társadalmi szerepének megerősítését és a társadalmi összetartás erősítését.

 

A „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Várpalotán” projekt a Várpalotai Polgármesteri Hivatal kezdeményezése egy olyan térségi munkaerő-piaci állapot kialakítására, amely a helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást és a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérését. E célok elérése által javulhat a nők munkaerő-piaci helyzete mellett fenntartható módon a családok anyagi helyzete (két keresős modell), illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése is.

A munkaerő-piacra visszatérni kívánó női munkavállalók esetében a képzéseken lesz a hangsúly, mivel az ő esetükben az atipikus munkavállalás legfőbb munkavállalói oldali akadálya a szükséges kompetenciák hiánya.

A munkáltatókat célzó szemléletformáló rendezvények esetében a fókusz a helyi és nemzetközi atipikus foglalkoztatási modellek bemutatásán, az atipikus foglalkoztatást támogató hazai jogszabályi környezet bemutatásán, valamint nem utolsó sorban az atipikus foglalkoztatás által elérhető termelékenységnövekedés és költségcsökkenés bemutatásán lesz.

A létrehozott Család és Karrier PONT egyik alapszolgáltatása lesz a bevont munkáltatók és munkavállalók aktív támogatása.

A projekt keretében 500 főnek nyújtunk képzést, 500 főnek segítő szolgáltatást, 1 000 fő elérése valósul meg kommunikációs és szemléletformáló tevékenységekkel, illetve 10 db helyi munkáltató bevonása történik meg.

A projekt megvalósításának időszaka 2017.12.01-2020.11.30.

 

A projekt konzorciumi formában valósul meg a Várpalotai Polgármesteri Hivatal és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete részvételével.

 

További információ kérhető:

Nagy Mónika

nagy.monika@varpalota.hu