Felhívás – Várpalota város településrendezési eszközeinek módosítása tárgyában – Várpalota város hivatalos oldala
10645
post-template-default,single,single-post,postid-10645,single-format-standard,qode-core-1.1.1,suprema-ver-1.6,qodef-smooth-scroll,qodef-preloading-effect,qodef-mimic-ajax,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-animate-height,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Felhívás – Várpalota város településrendezési eszközeinek módosítása tárgyában

Felhívás – Várpalota város településrendezési eszközeinek módosítása tárgyában

Várpalota Város településrendezési eszközeinek három területet érintő módosítása. Partnerségi egyeztetés. Véleményezés határideje: 2023. november 24.

Várpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete önkormányzati határozataiban Várpalota Város településrendezési eszközeinek alábbi módosításait határozta el:

34/2023. (III.30.) képviselő-testületi határozat

Telepítési tanulmányterv alapján az egykori S-I. bánya területére vonatkozó településrendezési eszközök módosítása az ingatlanviszonyok rendezése, a beépítési feltételek és az infrastruktúra hálózat fejlesztési lehetőségeinek javítása érdekében.

46/2023. (IV.27.) képviselő-testületi határozat

Szent István út—Hétvezér utca csomópontjában építendő körforgalom tervei alapján a TRE módosítása a körforgalom területbiztosítása érdekében

62/2023. (V.24.) képviselő-testületi határozat

az INOTAL Alumínium- és Salakfeldolgozó Zrt. kérelme alapján támogatja a Képviselő-testület, hogy a Várpalotai Ipari Park Gip/1 építési övezetén belül a 4157/8 hrsz.-ú telken belüli „beültetési kötelezettségű terület” jelölés törlésre kerüljön.

A településrendezési eszközök módosításának egyeztetése a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm.rendelet (a továbbiakban 419/2021.R.) szerinti ún. általános eljárással kerül egyeztetésre.

A településterv, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével és módosításával összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 12/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendeletben (továbbiakban partnerségi rendelet) foglaltak szerint az eljárás során biztosítjuk a partnerek részvételét és folyamatos tájékoztatását, véleményének megismerését. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében „a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható”. E rendelkezésnek megfelelően a partnerek véleményének megismerése céljából a véleményezési dokumentációt az Önkormányzat honlapján az alábbi helyen tesszük elérhetővé:

https://www.varpalota.hu/felhivas-varpalota-varos-telepulesrendezesi-eszkozeinek-modositasa-targyaban/

Kérjük, hogy amennyiben a dokumentációval kapcsolatban észrevételt, véleményt szeretne megfogalmazni azt 2023. november 24-ig írásos formában szíveskedjen a következő címre eljuttatni:

Cím: Várpalotai Polgármesteri Hivatal

Lamos Péter főépítész

8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.

e-mail: foepitesz@varpalota.hu

A teljes dokumentáció a linkre kattintva olvasható:

Várpalota_TRE mod_volt S-I es korforg es Inotal_VA_23 10 14(2)